Diskusprolapser

Behandlererfaringer:

Mange patienter henvises fra rygcentre til senetensbehandling. Nogle for at få afspændt musklerne før en operation, og andre som et alternativ til operation.
Smerterne ved en diskusprolaps kan ofte afhjælpes, da senetensbehandling afspænder musklerne og derved giver bedre plads til nerverne.
Behandlingerne kombineres ofte med holdningskorrektion og instruktion i S-forms øvelser, dette med henblik på at understøtte behandlingerne. Forefindes der skånsom S-formstræning® i nærområdet, henvises der ofte til dette.

 

Patienthistorier:

Jeg har døjet med smerter i nakken og armene, hovedpine, træthed og svimmelhed i mange år, og det sidste halve års tid også med rygproblemer. Jeg fik for nogle år siden, konstateret en nerveskade som følge af en ubehandlet diskusprolaps og har indenfor de sidste mange år prøvet et utal af behandlinger, for at komme generne til livs. Af de forskellige behandlinger jeg har prøvet, har der for de flestes vedkommende været med en smertelindrende effekt, men fælles for dem har været, at effekten kun har været meget kortvarig. Og ingen af behandlingerne har kunnet få bugt med de spændinger, jeg har haft. Derfor var det også med en vis skepsis, at jeg kom til min første senetensbehandling. For jeg havde jo prøvet så meget, - så hvorfor skulle denne behandling mon kunne klare noget, de andre ikke havde kunnet? Men jeg skal da lige love for, at jeg blev klogere. Allerede efter 1. behandling kunne jeg mærke en meget tydelig forskel. Smerterne var væsentlig mindre end de havde været i mange år, og min svimmelhed var væk. Men det bedste af det hele var, at min træthed var væk fra den ene dag til den anden, og jeg i stedet fik en masse energi. Jeg vil med sikkerhed fortsætte med senetensbehandlingerne, da dette er den bedste effekt, jeg nogensinde har oplevet.
- Bettina 

 

 

Jeg er opereret for en discusprolaps i nakken og led stadig af stærke smerter 2 måneder efter operationen. Kirurgen henviste derfor til senetensbehandlinger. Allerede efter nogle gange kunne jeg mærke en bedring og jeg sover bedre - nu med en almindelig hovedpude.
Det gode ved denne behandlingsform er, at det ikke gør ondt at blive behandlet, og så arbejdes der på hele kroppen og ikke kun på det sted, som giver symptomer.
- Lena

 

 

Da jeg begyndte at få senetensbehandlinger, havde jeg konstante smerter i lænden, som strålede ned i benet pga. begyndende diskusprolaps. Jeg har haft stor gavn af behandlingerne, som har løsnet op om spændinger flere steder, end jeg troede, jeg havde. I dag har jeg ikke brug for nær så mange smertestillende piller som før, og har det generelt meget bedre. Nu kommer jeg jævnligt til behandling, ikke kun for at holde lænden i god form, men også for den gode velvære jeg har efter hver behandling.
- Guðrún Guðmundsdóttir (Kontorassistent)

 

 

Erfaring fra praksis viser at Senetensbehandling har særdeles positiv effekt på følgende lidelser: Diskusdegenerationer, protusioner, mindre prolapser, frossen skulder, tennis- og golfalbue, hovedpine samt symptomer som følge af piskesmæld. Iskiassmerter, bækkenløsning, lændehold samt muskelrelaterede smerter i hofte, knæ og underbehandling over længere tid ses ofte også korrektion af visse rygdeformiteter. Endelig oplever vi lindrende effekt af visse ymptomer til tilknytning til scolioser, morbus Scheuermann, slidgigt og fibromyalgi.