Hofte-, knæ- og ankelgener

Behandlererfaringer:

Hofte-, knæ- og ankelgener hører ofte sammen. Patientens sygdomsforløb (anamnese) og behandlerens undersøgelse er vigtig i f.t. behandlingsforløbet. Siddestilling, stå og gå vaner må undersøges. Indad og udad rotation i hoften kan være indskrænket. Hofteproblemer kan også have sit udspring i balle- og lændemuskulaturen.
Især ved achillessenegener skal der oftest vurderes på fodtøj og fødder, samt laves en korrektion af gangen/bevægemønstret. Der kan foruden senetensbehandling henvises til helhedsorienterede fodklinikker.

 

Patienthistorier:

Jeg havde i en periode på et halvt års tid oplevet tiltagende smerter i hofterne efter løb. Jeg var rigtig ærgerlig over ikke længere at kunne dyrke sport og holde mig i form. Havde forsøgt mig med en fysioterapeut og massør uden held. Men tredje gang er lykkens gang - sentensbehandling gjorde udslaget.
Der var ingen tvivl om, hvor min ”akilleshæl” var – den sad i baglåret. Og smerten var bestemt ikke udeblivende, når der blev trykket ned i den belastede muskel. Til gengæld var effekten af behandlingen for mig et lille mirakel:
Jeg løber igen uden hoftesmerter. Det er livskvalitet.
Det er rart at vide, at der er en behandler i nærheden. Både til at give et målrettet tryk, hvis jeg får brug for det igen – men også bare til en stimulerende og genoprettende gang sentensbehandling af en træt krop.
- Sofie

 

Morbus Bechterew

Jeg lider af gigtsygdommen Morbus Bechterew, hvor et af symptomerne er betændelsese i senetilhæftningerne.

Jeg har gennem de sidste 15 år prøvet mange forskellige former for behandling i håb om at lindre de smerter og stivheden, som gigten medfører. Desværre med ringe effekt og "lommesmerter" til følge.

Hos en senetensbehandler har jeg for første gang oplevet, at der bliver taget fat om nældens rod. Efter 4 behandlinger oplever jeg massiv positiv ændring i form af øget bevægelse, færre smerter og ikke mindst en tro på, at jeg efter en lang down periode i gigten, kan komme til at løbe igen.

Sandra


Kunstigt knæ
Siden jeg fik nyt knæ i 2009, har jeg døjet med daglige smerter og et hævet ben, som gjorde, at der var en forskel på 3 skostørrelser på mine højre og venstre fod. Jeg kan ikke tåle smertestillende medicin og var begrænset i mit ellers aktive liv. På min læges anbefaling begyndte jeg at få senetensbehandlinger. Efter en måned har jeg fået det markant bedre. Jeg er næsten smertefri, og jeg kan igen passe sko i samme størrelse. Og jeg er begyndt at kunne gå længere ture med min mand igen. Det er alle tiders behandlingsform!
- Lilli Hansen

  

Ankel
Jeg startede senetensbehandling i april måned 2011. På det tidspunkt havde jeg meget ondt i min højre ankel. Det er noget, jeg har bøvlet med igennem meget lang tid.
Har været ved læge mange gange, men det kom der ikke noget ud af. Der blev sagt, det var slidgigt, det kunne det ikke så godt være, da jeg er blevet undersøgt for slidgigt tidligere. Efter nogle få behandlinger er den gene helt væk.
- Kirsten Voss

 

En sprunget achillessene og efterfølgende operation i januar satte en stopper for min deltagelse i håndbold EM for oldboys til sommer. Men efter at have modtaget senetensbehandling hver uge siden gipsen kom af, er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg kommer tilbage næste år. Allerede efter første behandling kunne jeg næsten gå normalt på foden! Min fire år gamle skulderskade, som jeg aldrig har fået gjort noget ved, er også ved at være er afsluttet kapitel.
Jeg kan kun give senetensbehandling de varmeste anbefalinger med på vejen.”
- Peter Munch

 

Erfaring fra praksis viser at Senetensbehandling har særdeles positiv effekt på følgende lidelser: Diskusdegenerationer, protusioner, mindre prolapser, frossen skulder, tennis- og golfalbue, hovedpine samt symptomer som følge af piskesmæld. Iskiassmerter, bækkenløsning, lændehold samt muskelrelaterede smerter i hofte, knæ og underbehandling over længere tid ses ofte også korrektion af visse rygdeformiteter. Endelig oplever vi lindrende effekt af visse ymptomer til tilknytning til scolioser, morbus Scheuermann, slidgigt og fibromyalgi.