Ofte stillede spørgsmål


Giver den offentlige sygesikring tilskud til senetensbehandling?

Den offentlige sygesikring giver ikke tilskud til senetensbehandling.

Sygeforsikringen Danmark:

Vi anbefaler medlemmer af Sygeforsikringen Danmark at indsende deres forslag om tilskud til senetensbehandling på nedenstående link, så det kan behandles på årsmøderne. Møderne finder sted i Regionerne hvert forår.

Brug følgende link: Medlemsforslag til Sygeforsikringen Danmark

 

 

Gør senetensbehandling ondt?

Senetensbehandling kan være forbundet med smerte/ømhed, når der behandles på spændte muskler.
Smerterne vil aftage, efterhånden som musklerne bliver afspændte.
Trykkene tilpasses individuelt.

 

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have, før det virker?

Det er altid en individuel vurdering, hvor mange behandlinger den enkelte patient har behov for. Det kommer meget an på hvilken lidelse, du har, og hvor længe du har haft dine symptomer. 
Din behandler vil efter en grundig undersøgelse og samtale med dig, kunne give dig et bud på, hvad hun eller han skønner nødvendigt. Du vil allerede efter nogle få behandlinger have en fornemmelse af, hvordan en senetensbehandling påvirker dig.
Efter disse behandlinger vil man ligeledes kunne sige, om det er den rigtige behandlingsform i forhold til netop dine symptomer, eller der måtte være behov for andre tiltag eks. yderlige lægelig udredning, røntgen eller scanning.

 

 

Er der bivirkninger ved senetensbehandling?

Du vil sikkert føle dig afspændt og træt, hvorfor du også bør tage det med ro efter behandlingen. Din krop skal have en chance for at indstille sig på den nye muskelbalance. 
Affaldsstoffer, der måtte have siddet i muskelvævet, løsnes og kan give hovedpine, hvorfor vi anbefaler, at du drikker rigeligt med vand efter behandlingen.
Dit blodsukker kan falde efter behandlingen. Et evt. fald i blodsukkeret er en naturlig konsekvens af, at dine muskler har været så spændte. Når de løsnes og blodet atter kan flyde mere frit i dem, skynder de sig at suge næring til sig i form af glukose fra blodet. Dette er godt for musklerne, og du skal blot give dit blodsukker et løft med noget at spise eller drikke, så stabiliserer det sig igen.
I lighed med andet uvant muskelarbejde vil nogle også kunne mærke muskelømhed visse steder i kroppen et par dage efter behandlingen. Det er en naturlig og helt ufarlig ømhed der går over af sig selv.
Du vil måske opleve, at du får ondt et andet sted efter behandlingen. Dette kan skyldes, at kroppens muskulatur hænger sammen som en helhed. Når et behandlingsforløb går i gang, og nogle muskler slipper deres spænding vil man opleve symptomer fra andre muskelgrupper, som man ikke tidligere har registreret.

 

 

Jeg har så travlt i hverdagen, er det virkelig nødvendigt at lave øvelser?

Vores erfaring er helt klart, at hvis du prioriterer at få dine øvelser lavet, får du mest muligt ud af behandlingen.
Når det er sagt, kan vi altid hjælpe dig med en vejledning om, hvordan det vil kunne tilrettelægges, så det bliver realistisk i en travl hverdag med job og familie. Vores øvelser er lette at gå til, kan ofte laves uden de store forberedelser og let ”puttes” ind i det daglige. Lad din behandler komme med realistiske og brugbare ideer.

Erfaring fra praksis viser at Senetensbehandling har særdeles positiv effekt på følgende lidelser: Diskusdegenerationer, protusioner, mindre prolapser, frossen skulder, tennis- og golfalbue, hovedpine samt symptomer som følge af piskesmæld. Iskiassmerter, bækkenløsning, lændehold samt muskelrelaterede smerter i hofte, knæ og underbehandling over længere tid ses ofte også korrektion af visse rygdeformiteter. Endelig oplever vi lindrende effekt af visse ymptomer til tilknytning til scolioser, morbus Scheuermann, slidgigt og fibromyalgi.