Rygdeformitet, Scoliose og Morbus Scheuermann m.fl.

Behandlererfaring:

Senetensbehandling kan være en forebyggende behandling mod degeneration i rygsøjlen. Smerter kan lindres og elasticiteten i musklerne kan bevares over længere tid. Herved kommer kroppen i en bedre balance.
Der instrueres i S-forms øvelser, der underbygger behandlingen, når de udføres dagligt.

 

 

Patienthistorier:

Jeg har i mange år haft en del problemer med min runde ryg – smerter og problemer med at sidde ned ved møder eller i et fly. Senetensbehandling har fået smerterne til at aftage, og jeg kan løfte hovedet mere. Jeg får jævnligt behandlinger for at undgå at jeg spænder så meget igen.
- Hilsen Anonym

 

 

Jeg er 32 år og har Scoliose og er discusprolapsopereret i 2009. Jeg har haft smerter i ryggen, balderne og benene siden teenageårene, og får fast smertestillende depotmedicin i høje doser. Har gået til rygtræning efter henvisning fra reumatolog, forsøgt kiropraktor, massage, akupunktør, osteopat osv. alt uden den store effekt.
Sidder på kontor og kan ikke sidde ned en hel dag, men må stå op meget af dagen. Går ofte direkte hjem og må lægge mig. Får smerter under bilkørsel, togture, restaurantbesøg mm.
Senetensbehandlingen bestod i første omgang i ugentlige behandlinger med fokus på afspænding af balde- og lændemuskulaturen. Dette gav et velvære, der gjorde at træning kunne påbegyndes. Dernæst indlærte jeg, sideløbende med behandlingen, øvelser og korrekte siddestillinger, samt gangteknik. Der blev sammensat et program på ca. 15 min. jeg udførte min. 3 gange om ugen.
Efter et par måneder havde jeg det så godt, at jeg kunne skære ned i den smertestillende medicin uden problemer, og efter yderligere kort tid blev dosis halveret. Jeg kan nu sidde i længere tid uden problemer. Går næsten dagligt lange ture, har et større overskud og passer min træning derhjemme. Får vedligeholdende senetensbehandling med fire til seks ugers mellemrum.
Det var vigtigt for mig at have en behandler, der holdte mig i hånden gennem længere tid. En behandler, der ikke gav op og som havde overblik over både behandling og træning.
- Hilsen Nadia Rydahl

 

 

Erfaring fra praksis viser at Senetensbehandling har særdeles positiv effekt på følgende lidelser: Diskusdegenerationer, protusioner, mindre prolapser, frossen skulder, tennis- og golfalbue, hovedpine samt symptomer som følge af piskesmæld. Iskiassmerter, bækkenløsning, lændehold samt muskelrelaterede smerter i hofte, knæ og underbehandling over længere tid ses ofte også korrektion af visse rygdeformiteter. Endelig oplever vi lindrende effekt af visse ymptomer til tilknytning til scolioser, morbus Scheuermann, slidgigt og fibromyalgi.